a (Kopiowanie)Orzechy w cynamonie to super przekąska do piwa, kawy……niby tylko orzechy włoskie z dodatkami, ale efekt znakomity…no i smaczny…:)

Składniki:

  • orzechy włoskie 400 gram (najlepiej jak są same połówki, ja kupuję firmy „Piotr i Paweł”)
  • 1 białko
  • 1 łyżka cynamonu
  • 3 łyżki cukru (u mnie trzcinowy)
  • łyżka wody
  • szczypta soli

Działamy:

Białko ze szczyptą soli chwilę ubijamy trzepaczką a następnie dodajemy cukier i cynamon. Wrzucamy orzechy włoskie i delikatnie mieszamy, aby całość została pokryta naszą cynamonową mieszanką. Wykładamy orzechy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 120 stopni na 1 godzinę. Po 40-50 minutach delikatnie mieszamy. W razie potrzeby możemy przedłużyć czas pieczenia o 10-15 minut. Smacznego!