P1060936a (Kopiowanie)Danie powstało na szybko, z braku pomysłu na obiad, ale muszę przyznać ze wyszło lekko i pysznie:)))

Składniki:

  • Pieczarki
  • mąka orkiszowa,
  • woda/mleko
  • jajko, kolendra, sól, pieprz, chilli.

Działamy:

Pieczarki myjemy, obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Najlepsze są takie malutkie, wtedy nie ma problemu i używamy w całości. Z mleka, wody, jajka i mąki robimy ciasto jak na naleśniki, z tym że w tym przypadku ciasto powinno być gęstsze, doprawiamy do smaku, dodajemy świeżą kolendrę i gotowe. Wrzucamy pieczarki, obtaczamy w cieście i smażymy na rumiano. Wykładamy na ręcznik papierowy:)))

Sałatka natomiast jest banalnie prosta.

Użyłam mix różnych sałat, pomidorki koktajlowe, czerwona cebula, oliwa i balsamico i gotowe. Można też dodać prażone pestki słonecznika lub pestki z dyni.

SMACZNEGO!