11015870_1421898521438464_1425584987578677280_n

Pieczony Łosoś z dodatkiem słodkich batatów:))))

  • Łosoś – marynata ( sos sojowy, dobra oliwa i sok z cytryny i plasterki cytryny). Można też użyć koperku:))))

Najlepiej zamarynować na kilka chwil, wtedy rybka będzie soczysta i smakowita. Rybę zawijamy w folię aluminiową i pieczemy tak 15-20 minut w zależności od grubości. Można odkryć na 5 minut przed wyjęciem, żeby ryba lekko się zarumieniła:)

Bataty – myjemy i kroimy w tzw łódeczki, przekładamy do naczynia żaroodpornego, polewamy trochę oliwą, posypujemy tymiankiem, delikatnie mieszamy wszystko i wstawiamy do piekarnika tak na 30-40 minut (temperatura 180 st). SMACZNEGO.

10361343_1421898508105132_5822424719736941967_n 10408536_1421898518105131_6184016819126904193_n